Centrul de Resurse Juridice caută colaboratori

foto © Odeta Catana
foto © Odeta Catana
foto © Odeta Catana

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) selectează colaboratori, de profesie avocați, psihologi, psihopedagogi, medici cu specializarea pediatrie, neuro-psihiatrie și neuro-psihiatrie infantilă din București, Cluj, Sibiu, Constanța, Iași, Timiș, Mureș și Dolj pentru a constitui echipele Clinicilor Juridice Mobile (CJM).

Clinica Juridică Mobilă este un mecanism prin care echipe de experţi formate din avocaţi, medici psihiatrii, psihologi și asistenţi sociali, se deplasează în instituţii sau în apropierea instituțiilor*  pentru persoane cu dizabilități, pentru a furniza acestora informaţii relevante și sprijin în domeniul protecţiei drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilități.

Colaboratorii selectați vor acorda asistență și consiliere de specialitate în domeniul promovării drepturilor copiilor și adulților cu dizabilități mintale instituționalizați sau în pericol de a fi instituționalizați.

Ce îți oferim:

  • Trei cursuri de formare în țară;
  • O vizită de studiu internaţională pentru a documenta activitatea desfășurată în cadrul unei CJM;
  • Oportunitatea de a pune bazele primei CJM din România;
  • Onorariu pentru efectuarea activităților în cadrul CJM.
Ce așteptări avem:

  • Cunoștiințe solide în domeniile în care lucrează, relevante pentru persoanele cu dizabilități;
  • Dorința de a promova interesele grupurilor vulnerabile;
  • Disponibilitatea de deplasare în instituțiile pentru persoane cu dizabilități mintale;
  • Constituie un avantaj experiența în lucrul cu organizațiile non-guvernamentale.

Notă: Pentru selecție, candidații sunt rugați să trimită CV-ul și și să completeze formularul de aplicație atașat. Documentele menționate mai sus vor fi transmise prin e-mail, cu subiectul „Aplicație Colaborator – colaborator CJM”, în atenția D-nei Cătălina Săvulescu, Asistent Proiect, la adresa catalina.savulescu@crj.ro, până la data de 31 iulie 2016.

Activitățile desfășurate fac parte din Proiectul „SOS: ONG-urile din România, împreună pentru drepturile persoanelor cu dizabilități mintale instituționalizate”, Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă.

 

* Centre de plasament, centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, centre de îngrijire și asistență, spitale de psihiatrie etc.