BACĂU, 26 – 28 aprilie: Curs de formare AdaptJust pentru magistrați, psihologi, asistenți sociali și medici psihiatri

2.05.2023

Încă unul dintre cursurile de formare din cadrul proiectului AdaptJust – Justiție accesibilă pentru persoane cu dizabilităţi, s-a desfășurat între 26 și 28 aprilie la Bacău. Au fost prezenți mai mulți actori importanți în procesul prin care persoanele cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale trec atunci când vine vorba de justiție.

În cele trei zile, participanții au putut asculta, exprima, dar și aplica practic toate cele învățatate. Temele pe care trainerii noștri le-au abordat au fost executarea hotărârilor CEDO, adaptări procedurale pentru petiționarii cu dizabilități, forme privative de libertate și viaţă independentă în comunitate, ascultarea persoanelor cu dizabilități intelectuale sau psihosociale, strângerea probelor, investigația efectivă.

Ne apropiem de finalul seriei de cursuri – ne mai desparte un curs de ceea ce a însemnat formare la nivel național a magistraților, avocaților, medicilor, specialiștilor din domeniul psihosocial și autoreprezentanților în materia drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale.

Persoane așezate la mese. Urmăresc atent o prezentare. Trainerul în fața lor. Pe ecranul de proiecție este scris cu majuscule ADAPTJUST.
Participanții la mese. Unii notează, alții ascultă. În fața lor, unul dintre traineri explică o speță.
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann