Amicus Curiae în sprijinul excepției de neconstituționalitate a ordonanței de urgență a Guvernului nr. 7/2015

25 de organizații neguvernamentale reunite în coaliția „Inițiativa pentru reutilizare” au depus la Curtea Constituțională un Amicus Curiae în sprijinul excepției de neconstituționalitate a ordonanței de urgență a Guvernului nr. 7/2015 privind stabilirea destinației unor bunuri imobile confiscate.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de către Avocatul Poporului în urma solicitării Centrului de Resurse Juridice. Organizațiile semnatare susțin că ordonanța nu se referă la o situație extraordinară sau urgentă, iar prevederi similare existau deja într-un alt proiect de lege aflat în dezbatere publică, proiectul de lege privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Coaliția „Inițiativa pentru reutilizare” susține că reutilizarea socială a imobilelor confiscate este soluția optimă ce asigură transparență, încredere și dreptate socială. În acest sens, Coaliția susține amendamentele privind reutilizarea socială aduse de către Comisia Juridică a Senatului proiectului de lege privind înființarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

ANEXE

Amicus Curiae

Raportul Comisiei Juridice