Anunţ participare studiu referitor la protecţia datelor cu caracter personal

20.09.2012

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), în calitate de punct focal naţional al Agenţiei UE pentru Drepturile Fundamentale – FRA, solicită sprijinul persoanelor care consideră că dreptul lor la protecţia datelor cu caracter personal a fost încălcat şi care au făcut / au avut intenţia de a face demersuri pentru a obţine un remediu pentru încălcarea acestui drept precum şi avocaţilor sau judecătorilor care s-au confruntat cu astfel de petiţii în scopul realizării unor interviuri / discuţii focus grup în cadrul studiului intitulat Protecţia datelor cu caracter personal: mecanisme de acces la remedii legale şi utilizarea lor (Data Protection: Redress mechanisms and their use) solicitat de FRA. Vǎ rugǎm sǎ ne contactaţi prin e-mail la: iionescu @ ecpi. ro şi delia @ crj . ro.

Sunteţi petent sau un potenţial petent în înţelegerea studiului nostru

  • Dacă consideraţi că dreptul dumneavoastră la protecţia datelor personale a fost încălcat (de către poliţie/jandarmerie sau prin activităţi desfăşurate prin intermediul internetului, al mediei sociale ori în diferite domenii, cum ar fi: sectorul financiar, sectorul de sănătate, ocuparea forţei de muncă, securitate socială sau orice alte domenii)
  • Aţi făcut plângere pentru a obţine un remediu sau
  • Aţi avut intenţia de a face plângere şi aţi luat anumite măsuri în cursul pregătiri unei acţiuni pentru obţinerea unor remedii, dar, din diferite motive aţi decis să nu iniţiaţi un astfel de proces (de exemplu, aţi contactat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, un ONG sau un avocat pentru consultanţă).

Sunteţi judecător cu experienţǎ relevantă pentu realizarea studiului nostru

  • Dacă în activitatea dumneavoastră aţi soluţionat cauze în baza Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Sunteţi avocat cu experienţǎ în înţelegerea studiului nostru

  • Dacă în activitatea dumneavoastră şi/sau aţi dat consultanţă şi/sau aţi reprezentat cauze în baza Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, indiferent de soluţia juridică a acestora.

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann