Anunţ selecţie experţi cercetători de teren şi experţi cercetători elaborare rapoarte

26.10.2012

Centrul de Resurse Juridice (CRJ)anunţă deschiderea procedurii de selecţie pentru angajarea a cinci experţi cercetători de teren şi a cinci experţi cercetători pentru elaborarea de rapoarte de  interviu în cadrul cercetării calitative privind particularităţi ale manifestărilor violente în spaţiul şcolar: comportamentele de tip agresiv, intimidant (bullying) şi hărţuitor,  realizată în cadrul proiectului „Calitate în educaţie prin mediere şi practici restaurative” – proiect cofinanţatdin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, conform contractului de finanţare POSDRU/17/1.1/G/37259.

Proiectul contribuie la promovarea unor noi metode de intervenţie în situaţii de conflicte şi violenţă şcolară, la dezvoltarea serviciilor de consiliere în unităţi de învăţământ din Regiunea Bucureşti – Ilfov. Detalii suplimentare referitoare la proiect pot fi consultate pe pagina de prezentare a proiectului aici.

1. EXPERT CERCETĂTOR DE TEREN

Experţii cercetători de teren vor realiza interviuri în şcolile gimnaziale şi în liceele din cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti şi din Ilfov.

Responsabilităţileîn cadrul proiectului vizează:

 • participarea la o sesiune de instruire cu tematica administrării ghidului de interviu şi protejarea datelor cu caracter personal (durata aprox. ½ de zi)
 • realizarea şi înregistrarea a 50 de interviuri în fiecare sector al Municipiului Bucureşti/ Ilfov cu manageri, cadre didactice, elevi şi părinţi din şcoli gimnaziale şi licee (durata interviului va fi de aproximativ 30-45 de minute);
 • realizarea unei liste cu cel puţin 50 de persoane propuse spre a fi intervievate din cel puţin 10 şcoli gimnaziale şi licee;
 • contactarea persoanelor şi organizarea interviurilor;
 • participarea la organizarea unei sesiuni de dezbatere cu manageri, cadre didactice şi elevi în scopul diseminării rezultatelor parţiale ale cercetării, colectării de propuneri şi observaţii şi prezentării unui film documentar (aprox. 50 de participanţi din şcolile/liceele implicate în cercetarea calitativă)
 • participarea la conferinţa regională cu participare internaţională de prezentare a rezultatelor cercetării şi a concluziilor.

Cerinţe specifice:

 • Studii superioare în domeniul socio-uman, şi cu experienţă de minim 3 ani în mediul educaţional;
 • Disponibilitate de participare la activităţile proiectului în perioada 5 noiembrie – 12 decembrie 2012;
 • Consitutie avantaj experienţa în domeniul educaţional / de psihologie şcolară.

Documente necesarepentru participarea la selecţie:

 • CV model Europass în limba română;

    2. EXPERT CERCETĂTOR ELABORARE RAPOARTE

Responsabilităţileîn cadrul proiectului vizează:

 • participarea la o sesiune de instruire pentru completarea rapoartelor de interviu şi protejarea datelor cu caracter personal (durata aprox. ½ de zi);
 • elaborarea în formatul CRJ a cel puţin 50 de rapoarte de analiză pe baza interviurilor înregistrate de experţii cercetători de teren;
 • participarea la organizarea unei sesiuni de dezbatere cu manageri, cadre didactice şi elevi în scopul diseminării rezultatelor parţiale ale cercetării, colectării de propuneri şi observaţii şi prezentarea unui film documentar (aprox. 50 de participanţi din şcolile/liceele implicate în cercetarea calitativă);
 • participarea la conferinţa regională cu participare internaţională de prezentare a rezultatelor cercetării şi a concluziilor.

Cerinţe specifice:

 • Studii superioare în domeniul socio-uman sau juridic, şi cu experienţă de minim 3 ani în mediul educaţional, neguvernamental sau de cercetare calitativă;
 • Disponibilitate de participare la activităţile proiectului în perioada 5 noiembrie – 12 decembrie 2012;
 • Constituie avantaj experienţa în domeniul elaborării de rapoarte de analiză a politicilor educaţionale, sociale, de legislaţie sau de drepturile omului.

Documente necesarepentru participarea la selecţie:

 • CV model Europass în limba română;

Documentele solicitate trebuie transmise până la data de 30 octombrie 2012 (marţi), la adresa de e-mail office@crj.ro. La subiectul mesajului se va indica poziţia pentru care se trimite oferta. Numai persoanele selectate pentru interviu vor fi contactate. Acestea vor transmite ulterior diplomele relevante care să ateste expertiza precizată în CV. Rezultatele finale ale selecţiei vor fi transmise direct candidaţilor. Candidaţii selectaţi pentru interviu vor fi anunţati prin email în cursul zilei de miercuri. Interviurile vor avea loc joi, 1 noiembrie la sediul Centrului de Resurse Juridice.

 

*Centrul de Resurse Juridice este o organizaţie care promovează egalitatea de şanse şi nondiscriminarea, încurajand participarea la selecţie a tuturor persoanelor interesate şi care îndeplinesc cerinţele menţionate, indiferent de gen, vârstă, religie, etnie, categorie socială sau alte criterii care pot efecta accesul egal şi participarea la proiect.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann