BUCUREȘTI, 22 – 24 februarie: Curs de formare AdaptJust pentru magistrați, psihologi, asistenți sociali și medici psihiatri

3 zile, 40 de procurori, medici, psihologi și asistenți sociali au căutat soluții pentru respectarea demnității persoanelor cu dizabilități închise în spitale/centre – asta a însemnat al doilea curs ținut la București.

Principala teme de discuție au fost lipsa comunicării dintre instituții, lipsa serviciilor de sprijin în comunitate, ciclicitatea instituționalizării, dar și despre efortul individual pe care fiecare specialist, dar și fiecare membru al societății civile trebuie să îl depună. Sesiunea s-a axat pe psihiatrie forensică (măsuri de siguranță).

Ne-am bucurat de nivelul de cooperare al participanților, de interesul dat în identificarea problemelor la nivelul sistemului, dar și de găsirea unor soluții. Au mai rămas cinci cursuri dintr-o agendă de douăzeci.

Pentru a accesa formularul de înscrieri și pentru a consulta agenda cursului, apăsați AICI.

Mărturii

Sentimentul meu nu este că stagnăm, ci că suntem într-un mare regres. Reforma s-a pierdut pe drum pentru că nu a mai existat presiune. Dar presiunea trebuie să vină și din interior. – Georgiana Pascu

Nu există pârghie socială de reintegrare. – Psihiatru