Centrul de Resurse Juridice (CRJ) vs Guvernul României si Ministerul Finanţelor Publice (MFP)

1.09.2009

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) s-a adresat Guvernului şi Ministerului Finanţelor Publice pentru a obţine următoarele documente:

  • copie de pe scrisoarea de intenţie şi anexele sale către Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, adoptată de Guvernul României în data de 25.03.2009.
  • copie de pe raportul realizat de delegaţia experţilor Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks şi aflată la Bucureşti în perioada 11-25 martie 2009.
  • copie de pe studiile/analizele/documentele care au stat la baza întocmirii scrisorii de intenţie, altele decât raportul delegaţiei FMI.

Răspunsul Guvernului a constat în trimiterea CRJ la Ministerul Finanţelor Publice pentru obţinerea informaţiilor respective, iar MFP a răspuns ca nu le deţine. În consecinţă, CRJ a chemat în judecată Guvernul României şi MFP. Instanţa de fond a admis acţiunea şi a obligat pârâţii să comunice informaţiile. Aceştia le-au comunicat, dar au declarat recurs împotriva hotărârii instanţei de fond. Curtea de Apel Bucureşti a respins însă recursul, ca fiind lipsit de interes.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann