Conferinţa: Reutilizarea socială în România: către implementarea eficace a legii

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) anunţă organizarea conferinţei „Reutilizarea socială în România: către implementarea eficace a legii” ce va avea loc la Hotel Novotel (Calea Victoriei 37B, București), în data de 07 aprilie 2016, începând cu ora 09.00.

Conferinţa, cu participare internaţională, îşi propune să prezinte bunele practici europene în privinţa reutilizării sociale a bunurilor confiscate din infracţiuni şi să marcheze faptul că reutilizarea socială a fost legiferată şi în România prin adoptarea Legii nr. 318/2015. Astfel, conferinţa va beneficia de participarea domnului Luis F. Montero Durán şi a doamnei Desi Martín, reprezentanţi ai Delegației guvernamentale din Spania pentru Planul Național privind Drogurile. Invitaţii din Spania vor prezenta modul în care funcţionează Fondul bunurilor confiscate din traficul de droguri și infracțiunile conexe, tipul de proiecte finanţate din Fond, precum şi un exemplu de reutilizare socială a unui bun imobil către o autoritate publică locală.

Reutilizarea socială a bunurilor confiscate din infracţiuni contribuie la promovarea integrităţii în societatea românească. Prin implementarea cu responsabilitate a noilor prevederi legale, Romania are şansa de a deveni o bună practică la nivel European în ceea ce priveşte reutilizarea socială şi lupta socială împotriva criminalităţii.

Dacă doriţi să participaţi la acest eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la adresă rnicolae@crj.ro

Evenimentul face parte din proiectul „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

Agenda draft 7 aprilie 2016