CRJ lansează pe 9 decembrie aplicaţia anticorupţie pentru smartphone si tabletă

Raportează în timp real, de pe telefon sau tabletă, un act de corupţie! 

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) lansează, astăzi, 9 decembrie 2013, de Ziua Internațională Anticorupție, aplicația pentru telefoane inteligente și tablete, InfoCorupţie, care te ajută să raportezi în timp real un act de corupție.

Te așteptăm să testezi alături de noi aplicația, în cadrul unui atelier de lucru, ce va avea loc la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu, între 18.30 și 20.00. Evenimentul are loc în cadrul Forumului ONG 2013. 

Odată ce descarci aplicaţia InfoCorupţie pe telefon, poţi oricând sesiza un incident de corupţie de care iei cunoştinţă personal. Tot cu ajutorul aplicaţiei, vei fi informat despre toate evenimentele anticorupţie din România şi te vei alături comunităţii care luptă împotriva corupţiei.

Dacă vrei să afli mai multe despre aplicația InfoCorupție, te așteptăm pe www.guvernmaibun.ro. Dacă ești interesat să punem capăt corupției, vino alături de noi în comunitatea Eruptie Anticoruptie, de pe Facebook.

Aplicaţia InfoCorupţie a fost realizată în cadrul proiectului “ONG-urile, actori cheie în monitorizarea şi implimentarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 – 2015”. Proiectul este implimentat de Centrul de Resurse Juridice, finanţat de Fondul pentru Inovare Civică (program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile).

Rezultatele pe care le aşteptăm de la acest proiect: 500 cetăţeni folosesc aplicaţia anticorupţie, 30 de ONG-uri şi 10 autorităţi publice implicate în activităţile proiectului, Informaţiile şi produsele proiectului sunt folosite de ONG-uri, mediul de afaceri şi cetăţeni, 10 petiţii completate şi 5 răspunsuri pozitive la petiţii, 1 raport independent de monitorizare a implementării SNA.

Persoană de contact: Radu Nicolae, manager de program, telefon: 0723668808 sau email: rnicolae@crj.ro.