Cum s-au cheltuit banii în 2014 de către Primăria din Timișoara – demers de informare a cetățenilor

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, Centrul  de Resurse Juridice (CRJ) şi Funky Citizens, cu sprijinul Asociației Pro Democrația Club Timișoara vor începe în municipiul Timișoara campania de informare a cetăţenilor cu privire la execuţia bugetară pentru anul 2014.

Campania de informare se va desfăşura în perioada 16 – 20 aprilie şi constă în discuţii cu cetăţenii, colectarea opiniilor cetăţenilor şi distribuirea broşurii „Cum s-au cheltuit banii în 2014 la Primăria municipiului Timișoara”. Cetăţenii interesaţi din Timișoara sunt invitaţi zilnic între 11.00 şi 15.00 iar luni, 18 aprilie, între orele 14.00 – 17.00 la pavilionul amplasat pe platoul magazinului Bega, Str. Proclamația de la Timișora.

Din broşură, cetăţenii vor afla câţi angajaţi are primăria din Timișoara, cât au costat diverse obiective de investiţii, ce proiecte europene au fost finalizate, ce s-a realizat, cu câţi bani. Tot în cuprinsul broşurilor sunt prezentate informaţii despre achiziţiile primăriei (care au fost contractele semnate), topul firmelor câştigătoare, asociaţii/acţionarii acestora, numărul angajaţilor, cifra de afaceri şi profitul net.

Cetăţenii au dreptul să fie informaţi și să cunoască modalităţile prin care se pot implica în stabilirea priorităţilor şi a obiectivelor pentru care sunt cheltuiţi banii comunităţii. Cu cât bugetul local este mai transparent şi mai accesibil cetăţenilor, cu atât posibilităţile de corupţie sunt mai mici iar gradul de responsabilizare al aleşilor locali este mai mare. Campania are rolul de a implica cetăţenii în evaluarea performanţei instituţiilor publice şi în monitorizarea şi evaluarea serviciilor publice.

Detalii zilnice despre campanie găsiţi la adresa: www.facebook.com/crjro/

Brosura pentru cetățeni Timișoara