Cum s-au cheltuit banii în 2014 la Primăria Sectorului 6 – demers de informare a cetățenilor

Luni, 14 martie 2016, Centrul  de Resurse Juridice (CRJ) şi Funky Citizens au început în Piaţa Drumul Taberei (Moghioroş) campania de informare a cetăţenilor Sectorului 6 cu privire la execuţia bugetară pentru anul 2014.

Campania de informare se va desfăşura în perioada 14-20 martie şi constă în discuţii cu cetăţenii, colectarea opiniilor cetăţenilor şi distribuirea broşurii „Cum s-au cheltuit banii în 2014 la Primăria Sectorului 6”. Cetăţenii interesaţi sunt invitaţi la pavilionul CRJ amplasat în Piaţa Drumul Taberei (Moghioroş), la intersecţia Str. Drumul Taberei –  Str. Braşov. Puteţi discuta cu echipă CRJ şi Funky Citizens de luni până vineri între orele 15.00 – 18.00, precum şi sâmbătă şi duminică între orele 10.00-13.00.

Din broşură, cetăţenii vor afla câţi angajaţi are Primăria sectorului 6, cât a costat parcul Drumul Taberei, câte blocuri au fost reabilitate termic şi cât costă reabilitarea termică, cât costă un metru liniar de stradă asfaltată sau cum arată străzile asfaltate la un an de la finalizarea lucrărilor. Tot în cuprinsul broşurii sunt prezentate informaţii despre achiziţiile primăriei (cât au costat consumabilele, software-ul, deszăpezirea sau motorina), topul firmelor câştigătoare, asociaţii/acţionarii acestora, numărul angajaţilor, cifra de afaceri şi profitul net.

Cetăţenii au dreptul să fie informaţi și să cunoască modalităţile prin care se pot implica în stabilirea priorităţilor şi a obiectivelor pentru care sunt cheltuiţi banii comunităţii. Cu cât bugetul local este mai transparent şi mai accesibil cetăţenilor, cu atât posibilităţile de corupţie sunt mai mici iar gradul de responsabilizare al aleşilor locali este mai mare. Campania are rolul de a implica cetăţenii în evaluarea performanţei instituţiilor publice şi în monitorizarea şi evaluarea serviciilor publice.

Broşura poate fi descărcată şi electronic pe de pagina CRJ: https://www.crj.ro/wp-content/uploads/2016/02/Cum s-au cheltuit banii in 2014 la Primaria Sectorului 6

Detalii zilnice despre campanie găsiţi la adresa: www.facebook.com/crjro/

Evenimentul face parte din proiectul „Transparență și integritate în gestionarea bugetelor locale”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru detalii accesați www.fondong.fdsc.ro.

 

Comunicat CRJ campanie informare Sector 6

Cum s-au cheltuit banii in 2014 la Primaria Sectorului 6