Cursul de Formare a Formatorilor a început!

13.04.2022

Centrul de Resurse Juridice a început pregătirea organizării cursurilor destinate procurorilor, judecătorilor, asistenților sociali, medicilor psihiatri și psihologilor pentru conștientizarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale. Prima etapă constă în pregătirea formatorilor și a materialelor de formare și pentru acestea beneficiem de experiența și sprijinul Opportunity Associates Romania, organizație neguvernamentală cu o experiență de mai mult de 25 de ani în dezvoltare organizațională.

În cadrul cursului format din două sesiuni, prima susținându-se zilele acestea la Sinaia, viitorii formatori (avocați, procurori, asistenți sociali, psihologi și medici psihiatri) elaborează și testează un design de învățare care să faciliteze înțelegerea conceptelor, dar și schimbul de experiențe pentru prevenirea abuzurilor asupra persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale. Urmârind teme precum abordarea experiențială a învățării, conștientizarea personală, dinamica grupală sau mularea metodelor de instruire pe nevoile auditoriului, cursul se îmbină cu înțelegerea mecanismelor de apărare ale drepturilor omului și ale persoanelor cu dizabilități pentru a solidifica cunoștințele și abilitățile echipei de formatori ce va susține mai departe cele 20 de cursuri organizate de CRJ în țară. 

▶ Mai multe informații despre proiectul ADAPTJUST: www.crj.ro/adapjust/

_______________

ADAPTJUST este implementat de Centrul de Resurse Juridice în parteneriat cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și beneficiază de un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Proiect realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021. Conținutul materialelor nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor. Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE sau Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann