,,Dreptul de a decide – Curs de pilotare a inițiativelor regionale’’ – sesiunea a II-a

Azi a început la Predeal sesiunea a II-a a cursului ,,Dreptul de a decide – Curs de pilotare a inițiativelor regionale’’, în cadrul căruia avem onoarea de a-l avea invitat pe dl. profesor Michael Bach, din partea Institutului de Cercetare și Dezvoltare (Institute for Research and Development on Inclusion and Society – IRIS). Scopul cursului este acela de a implementa inițiative pilot pentru susținerea dreptului de a decide în în mai multe regiuni din țară, în sprijinul persoanelor cu dizabilități psihosociale în depășirea barierelor în calea exercitării capacității lor legale sau a dreptului egal de a decide.

Colaborarea cu dr. Michael Bach pe această temă a început încă din 2019, de la participarea domniei sale la conferința internațională “Politici publice pentru drepturile omului”, organizată de CRJ tocmai pentru a deschide calea soluțiilor pe care azi ajungem să le pilotăm într-o formulă care implică, timp de 3 zile organizații ale societății civile, reprezentanți ai autorităților, ai organizațiilor de părinți, autoreprezentanți și organizații implicate în procesul de dezinstituționalizare.

Cursul este organizat de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) în cadrul proiectului ,,Liber să decid. Tranziția de la tutelă la Sprijin în Luarea Deciziilor pentru persoanele cu dizabilități”, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

#dezinstitutionalizare #dizabilitate #crj #viata_independenta
#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants