Evenimente CRJ 2008

Curs de instruire pentru ONG-uri, jurnalisti si avocati
In perioada 7-9 noiembrie 2008, CRJ a organizat cursul de instruire “Monitorizarea institutiilor publice”,  adresat organizatiilor neguvernamentale, jurnalistilor si avocatilor parteneri din regiunile Transilvania si Banat, un prim eveniment de aceasta natura din cadrul proiectului “Dezvoltarea capacitatii organizatiilor neguvernamentale locale privind monitorizarea masurilor anticoruptie si exercitarea dreptului de acces la justitie”, finantat de catre CEE Trust.

Conferinta Nationala “Protectia drepturilor persoanelor din institutiile privative de libertate – de la monitorizare la actiune”
Pe data de 26 septembrie 2008, CRJ si APADOR-CH au organizat conferinta nationala “Protectia drepturilor persoanelor din institutii privative de libertate – de la monitorizarea la actiune”, eveniment ce a marcat finalizarea proiectului “Primii pasi catre monitorizarea independenta în institutiile privative de libertate , finantat de Ambasada Olandei la Bucuresti.

Instruire pe tema legislatiei privind accesul la informatiile de interes public si transparenta decizionala
In perioada 25-27 septembrie 2008, CRJ a organizat o sesiune de instruire pe tema legislatiei aferente accesului la informatii si transparentei decizionale in administratia publica locala la Sighisoara, Jud. Mures. Cursul a fost destinat functionariilor din institutii publice, in special celor care vin in contact cu informatiile de interes public si cu cetatenii.

Managementul diversitatii
Centrul de Resurse Juridice si Interact, cu sprijinul Comisiei Europene, au organizat in data de 24 ianuarie 2008, la  Bucuresti, seminarul Managementul diversitatii. Acest seminar, care are loc in toate tarile membre UE, s-a adresat responsabililor de resurse umane si a avut ca tema managementul diversitatii.