GALAȚI, 25-27 ianuarie 2023 – Curs de formare AdaptJust pentru magistrați, psihologi, asistenți sociali și medici psihiatri

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie invită magistrați, psihologi, asistenți sociali și medici psihiatri la cursul de formare organizat la Suceava în cadrul proiectului AdaptJust – Justiție accesibilă pentru persoane cu dizabilităţi, cu sprijin din partea Ministerului Justiției

Fără formarea magistraților, avocaților, asistenților sociali și medicilor nu vor exista schimbări reale.
Înscrie-te și tu ca să afli ce înseamnă și cum putem face împreună justiția accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale. La curs am discutat pe larg, alături de participanți, despre cadrul normativ național și internațional, comunicarea cu persoanele cu dizabilități, psihiatria comunitară, forme privative de libertate și internarea nevoluntară, drepturile pacienților, facilitarea accesului la justiție și rolul profesioniștilor. Am terminat cursul cu o sesiune despre viața independentă și traiul în comunitate. Sugestiile finale aparținând participanților au fost adăugate sintezei aferente Planului Național de Acțiune.

Activiățile au născut dialoguri, specialiștii au propus exerciții interactive, întrebări privind diferite spețe dar și discuții pe tema dosarului beneficiarului. Agenda cursului este disponibilă AICI.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul disponibil aici: https://bit.ly/formare_ADAPTJUST

Participanți într-o sală de curs. Sunt așezați la mese rotunde. Au pe masă laptop-uri, agende și mape. Sunt atenți la traineri.