Dezbatere: Grupurile vulnerabile: discriminare și infracțiuni motivate de ură

9.11.2022

Pe 24 octombrie a avut loc dezbaterea “Grupurile vulnerabile: discriminare și infracțiuni motivate de ură”, organizată de Centrul de Resurse Juridice la Centrul M.A.I. din Orăștie.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre grupurile vulnerabile la discriminare, discurs instigator la ură și infracțiuni motivate de ură. Participanții au dezbătut spețe relevante din jurisprudența CNCD, CNA și CEDO, cu exemple care țin de combaterea violenței de gen, drepturile minorităților etnice și drepturile comunității LGBTQ+.

Ne bucură să putem avea astfel de discuții, care pot fi, pe viitor, materializate în acțiuni care mizează pentru egalitate.


Activitate parte din proiectul Monitorizarea drepturilor omului, la zi, derulat de Centrul de Resurse Juridice (CRJ), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann