Guvernul se pregătește să transmită, fără dezbatere publică, raportul către comitetul ONU pe dizabilitate!

23.02.2022

‼UPDATE: la solicitarea Centrului de Resurse Juridice, Guvernul ne-a informat că a publicat Raportul de țară: acesta este disponibil AICI.
Nu avem informații legate de o eventuală dezbatere publică.

___________________

Știrea inițială:

Statul român funcționează doar cu două viteze: fie nu face nimic, fie atunci când face arde etape. Și nu orice etape, ci tocmai dezbaterea publică…

Am atenționat în repetate rânduri că România nu a depus niciodată vreun raport la Comitetul ONU pentru dizabilitate, deși era obligată prin Convenție să depună 3 rapoarte până acum: DETALII AICI.
De un an, cel puțin, se tot plimbă un asemenea raport între instituțiile statului iar acum, când a devenit foarte gravă situația (inclusiv în relație cu aprobarea fondurilor europene – detalii AICI), Guvernul se grăbește să aprobe un raport pe care însă nu îl vedem nici măcar publicat spre știință publicului larg, cu atât mai puțin spre dezbatere…Vezi documentul referitor la Memorandumul de aprobare a transmiterii raportului AICI.

Reamintim Guvernului că se află, din nou, în contrasens cu prevederile Convenției pentru Persoane cu Dizabilități pe care mimează că o respectă.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann