Mecanismele și standardele internaționale de protecție a drepturilor omului. Instrumente pentru jurnaliști

UPDATE: Așteptăm confirmări până joi, 22 octombrie la orele 16.00.

În data de 23 octombrie 2015, Centrul de Resurse Juridice organizează seminarul de formare pentru jurnalisti cu tema: Mecanismele și standardele internaționale de protecție a drepturilor omului. Instrumente pentru jurnaliști.

În contextul în care România este subiectul multiplelor evaluări externe din perspectiva drepturilor omului și standardelor democratice în general, obiectivul seminarului este de a oferi jurnalistilor informațiile și instrumentele necesare pentru a înțelege cum funcționează aceste mecanisme de evaluare, care este rolul lor, care sunt realitățile pe care se bazează evaluările și cine sunt actorii relevanți. Ne propunem să oferim participanților cât mai multe instrumente de analiză și exemple practice, astfel încât să poată contribui efectiv prin propria lor muncă jurnalistică la procesul de schimbare democratică și la paza cât mai eficientă a interesului public.

Seminarul beneficiază de prezența Prof Dr. Valentin Stan, Profesor de Relații Internaționale la Universitatea din București și de a doamnei Oana Mihalache, Coordonatoare a Departamentului de Drepturile Omului al Romani CRISS.

Pe jurnalistii care doresc sa participe, îi rugăm să trimită un e-mail la adresa delia@crj.ro, precizând afilierea jurinalistică și datele de contact până miercuri, 21 octombrie orele 12.00. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la: 021 212 05 20, persoană de contact: Delia Niță. Evenimentul se va desfășura în București între orele 10-16.30. Nu acoperim costurile de cazare sau transport.

Vezi AGENDA

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului “Monitorizarea drepturilor omului prin mecanisme internaţionale” finanțat cu suma de 71.614 euro (Cofinanțare CRJ: 14.672 euro). Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, www.fondong.fdsc.ro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.