Pact pentru alegeri corecte şi transparente

19.10.2011

Coaliția 2012 pentru Alegeri Corecte invită partidele politice să se alăture demersurilor sale pentru asigurarea unui climat propice desfășurării unui proces electoral corect în România.

Pornind de la situația actuală a României, caracterizată de probleme economice grave, derapaje antidemocratice, un fenomen vizibil de creștere a rasismului și a influențelor de extremă dreaptă, considerăm că procesul electoral din anul 2012 va fi unul care va ridica dificultăți cetățenilor, guvernării și societății civile deopotrivă. În plus, credem că modificările legislative privind organizarea administrativă ‐ comasarea alegerilor electorale locale și generale, alegerea primarilor într‐un singur tur de scrutin ‐ sunt elemente care vor destabiliza sistemul electoral și vor crește cota de agresivitate a campaniei.

Coaliția 2012 pentru Alegeri Corecte este constituită din cinci organizații neguvernamentale ‐ ActiveWatch‐Agenția de Monitorizare a Presei (AW‐AMP), Asociația Pro Democrația (APD), Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Centrul Romilor pentru Intervenție Socială şi Studii – Romani CRISS şi Transparency International România (TI‐Ro).

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann