Raport monitorizare Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria”, Vălenii de Munte, Prahova

19.11.2014

Raport monitorizare Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria”, Vălenii de Munte, Prahova

04.02.2015

Informare monitorizare DGASPC Prahova

20.03.2015

Răspuns DGASPC Prahova

 


Informaţii generale:

Complexul de Servicii Comunitare “Sfânta Maria” se află în localitatea Vălenii de Munte, jud. Prahova. Faţă de capacitatea de 90 de locuri, la momentul vizitei în complex erau găzduite 102 persoane, cu vârste cuprinse între 3 şi 26 de ani.
Clădirea în care se află Complexul de Servicii Comunitare ”Sfânta Maria”, este alcătuita din două corpuri, organizate pe 3 niveluri fiecare (parter și 2 etaje).

Cele mai importante observaţii din vizita de monitorizare CRJ:

  •  “Bucătăria didactică” este echipată, dar nu este folosită
Pe acest palier se mai află și o ”bucătărie didactică” echipată cu aragaz și dulapuri, o masă cu scaune, unde copiii de peste 16 ani, vin să deprindă abilități de viață independentă. La momentul vizitei, această încăpere nu era utilizată în scopul în care a fost creată, după cum au decalarat angajații care au stat de vorbă cu monitorii, pe motiv că nici un copil nu esta încă ”pregătit” pentru asemenea activități.
  • Procedurile privind plângerile
Există un Registru de Sesizări și Reclamații dar în afara capetelor de tabel care conțineau rubricile ce ar trebui completate în situația unor plângeri, nu exista nicio înregistrare. Caietul părea total nefolosit și din declarațiile personalului nefolositor deoarece copii discută direct cu Șeful de Centru dacă au plângeri mai importante.
  • Salarii nesatisfăcătoare pentru personal
Instructorii de educaţie declarând că sunt dedicaţi muncii lor, pe care o fac de ani buni de zile, au recunoscut că sunt de formaţie administrativă, dar s-au ataşat de acest gen de muncă şi nu renunţă, „chiar dacă salariul este unul de-motivant”.