Seminar: Reutilizarea socială în contextul înfiinţării agenţiei pentru bunurile sechestrate

Vineri 3 aprilie 2015, Centrul de Resurse Juridice (CRJ) organizează seminarul Reutilizarea sociala în contextul înființării agenției pentru bunurile confiscate – bune practici din Italia și Spania în cadrul proiectului „Reutilizarea în scopuri sociale a bunurilor confiscate”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Tema: Seminarul își propune să dezbată variantele de reutilizare socială a bunurilor confiscate din infracțiuni care pot fi luate în considerare de legiuitor în contextul reformei inițiate de Ministerul Justiției a procesului de recuperare a creanțelor din infracțiuni. La seminar vor participa reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai instituțiilor publice, ai ambasadelor și mass-media.

Seminarul va lua în discuție și proiectul de lege privind înființarea Agenției pentru bunurile sechestrate, publicat de Ministerul Justiției în dezbatere publică în data de 31.03.2015. Proiectul de lege propus de Ministerul Justiției poate fi descărcat de aici.

Vezi agenda seminarului

Prezentare privind reutilizarea socială

Prezentare despre bune practici din Italia și Spania

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.