TÂRGU MUREȘ -15-17 martie: Curs de formare AdaptJust pentru magistrați, psihologi, asistenți sociali și medici psihiatri

Acces liber, neîgrădit la justiție pentru persoanele cu dizabilități – de aici am pornit discuțiile pentru unul dintre ultimele cursuri #AdaptJust. La Târgu Mureș, profesioniștii au făcut front comun cu trainerii noștri și au discutat, dezbătut și propus instrumente pentru accesibilizarea justiției.

S-a vorbit despre adaptările procedurale, comunicarea în instanță cu persoane cu dizabilități, hotărâri CEDO, internarea nevoluntară, dosarul beneficiarului, dar și despre viața în comunitate. Aportul individual al fiecărui specialist, aparținând unui alt sector – justiție, medicină, asistență socială – a reușit să facă din curs unul complex, multi și interdiscipliniar.

Am încheiat seria dezbaterilor cu exerciții de lucru în echipă, pentru ca mai apoi participanții să înainteze propuneri privitoare la Planul Național de Acțiune. Mai avem doar câteva cursuri #AdaptJust, despre care puteți citi AICI.