Termeni de referinţă pentru selectarea a patru experți care să ofere formare profesională în cadrul unei serii de 20 de sesiuni de formare

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de Partener de Proiect al Fundaţiei Centrul de Resurse Juridice (CRJ) în cadrul proiectului AdaptJust – justiţie accesibilă pentru persoane cu dizabilităţi, intenţionează să contracteze patru experţi români, având calitatea de foşti procurori, pentru a redacta un suport de curs şi a oferi formare profesională unor grupuri multidisciplinare (procurori, judecători, avocați, medici psihiatri, psihologi, asistenţi sociali, experţi în drepturile omului), în subiectele relevante pentru proiect:
– prevenirea relelor tratamente, raportării şi investigării plângerilor persoanelor cu dizabilităţi intelectuale sau psihosociale, private de libertate şi elaborării plângerilor la CEDO, CJUE şi Comisia Europeană;
– implementarea recomandărilor Comitetului de Miniştri, a hotărârilor CtEDO, a combaterii discriminării persoanelor cu dizabilităţi intelectuale sau psihosociale private de libertate şi a implementării mecanismului de plângeri.
Experţii vor participa în calitate de formatori în cadrul a 20 de sesiuni de formare profesională, organizate la nivel regional. Acestea se vor desfăşura pe parcursul anilor 2022 şi 2023 pe teritoriul României. (detalii aici).

Numărul şi denumirea poziţiilor
Patru experţi care să redacteze un suport de curs şi să participe în calitate de formatori în cadrul celor 20 de sesiuni de formare profesională (de câte trei zile) în subiectele relevante pentru proiect, aşa cum au fost ele enunţate anterior. Fiecare expert-formator va participa, astfel, la cinci sesiuni de formare.

Înainte de a oferi formare profesională grupurilor-ţintă ale sesiunilor de formare, cei patru experţi vor participa, în calitate de cursanţi, la un curs de formare de formatori în proiect (având ca date de desfășurare intervalele 11-15 aprilie 2022 şi 4-8 mai 2022) şi vor dobândi oficial calitatea de formator.

Toate informațiile necesare AICI.

Termen de depunere a dosarelor: 7 aprilie.