Training jurnaliști – Cheile Grădiștei, 26-28 februarie 2015

DSC_0498În perioada 26-28 februarie 2015 am organizat, la Cheile Grădiștei (Resort Moeciu), training-ul ,,Spune-le povestea! Eliberează-i din lagăre!”, dedicat jurnaliștilor interesați de soarta copiilor și tinerilor cu dizabilități mintale închiși în instituțiile statului.

Training-ul a fost interactiv, bazat pe discuții, exerciții de grup și schimb de experiență. Tematica abordată a vizat atât aspecte ce țin de drepturile persoanelor cu dizabilități, despre abuzurile și neregulile pe care experții noștri le-au documentat în numeroasele vizite de monitorizare, precum și despre cadrul legal și instituțional care reglementează sistemul de asistență socială și de protecția copilului din România și în comparație cu alte țări.

Am avut alături de noi psihologi cu experiență în lucrul cu copiii cu dizabilități mintale și intelectuale, care au prezentat jurnaliștilor dimensiunea psihosocială a acestui fenomen, iar jurnaliștii, la rândul lor, au împărășit din experiențele lor anterioare de documentare a acestui gen de cazuri.

Vezi agenda completă aici.

Cu această ocazie le mulțumim participanților de la Think Outside the BoxCasa JurnalistuluiAdevarulAsociatia TonalDigi24Centrul de Investigatii MediaDILEMA vecheTurnul SfatuluiTVR ClujAsociatia Down- Centrul Educaţional Raluca, Hermannstädter Zeitung, psihologilor și celorlalți jurnaliști și bloggeri independenți prezenți, precum și internilor de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ).

 

ZIUA 1

 

ZIUA 2

 

ZIUA 3

 

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. 
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.