Comunicările CRJ către Comitetul de Miniștri, publicate pe site-ul Consiliului Europei

Comunicările CRJ, în baza Regulii 9.2 din Regulamentul Comitetului de Miniștri privind supravegherea executării hotărârilor CEDO, au fost publicat pe site-ul Consiliului Europei. Ambele comunicări pot fi citite, în engleză, la link-urile de mai jos:

În fiecare dintre cele două comunicări, experții CRJ au abordat mai multe aspecte prezente în România în materia drepturilor persoanelor cu dizabilități, concluzionând cu o serie de recomandări.

Așteptăm cu interes ședința Comitetului de Miniștri din iunie 2023, când sperăm că toate aceste hotărâri vor fi analizate.

Ținând cont de interesul scăzut față de acest subiect al autorităților din domeniul social și al sănătății mintale, dar și de faptul că ultima comunicare a României în această privință a fost una superficială, sperăm ca deciziile comitetului vor acționeza asemeni unui catalizator și vor permite un viitor „altfel”.

Capturi de ecran ale publicării comunicărilor CRJ pe site-ul Consiliului Europei. Cu verde este evidențiat numele ONG-ului Centrul de Resurse Juridice.