Conferința “Mecanisme de prevenire a corupţiei în cadrul proiectelor finanţate de U.E.”

Centrul de Resurse Juridice anunţă organizarea conferinţei “Mecanisme de prevenire a corupţiei în cadrul proiectelor finanţate de U.E.” în data de 28 iunie 2018, Hotel Intercontinental. Conferinţa beneficiază de participarea a peste 15 vorbitori din 6 state membre U.E. (România, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Olanda) şi 1 stat candidat (Albania). Conferinţa este organizată în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Dintre vorbitori:

Michael LEVI – Profesor de criminologie la Universitatea din Cardiff, consultant la nivel internaţional pentru Comisia Europeană, Europol, Consiliul Europei, Organizaţia Naţiunilor Unite şi Formul Economic Mondial, consultant la nivel naţional în Marea Britanie pentru cabinetul prim-ministrului şi Ministerul de Interne.

Frank MICHLIK,  Director al Unităţii de Prevenire a Fraudei, Raportare şi Analiză a Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă.

Anne DE MOUSSAC, Director adjunct al direcţiei juridice şi studii, Haute Autorité pour la transparence de la vie publique

Conferinţa îşi propune să creeze o platformă de dezbatere între Statele Membre şi statele candidate pentru a promova schimbul de informaţii, experienţă şi bune practici între profesioniştii implicaţi în protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene (UE). Corupția este o problemă esențială care subminează interesele financiare ale UE. Raportul OLAF 2016 subliniază faptul că “există o altă problemă comună în toate anchetele OLAF, și în special în procesul achizițiilor publice, şi anume existența și utilizarea corupției“. Dl Giovanni Kessler, directorul general al OLAF, a subliniat că “fenomenul corupţiei este încă un aspect aproape universal, regăsit în cazurile noastre“.

Conferinţa este cofinanţată de Programul Hercule III (2014-2020) al Uniunii Europene.

Descarcă agenda conferinței.

Participarea la conferinţă se face pe bază de invitaţie. Dacă doriţi să participaţi, vă rugăm să ne contactaţi la adresa office@crj.ro