CRJ a depus o contribuție privind Evaluarea Periodică Universală a României la ONU

4.07.2017

În data de 29 iunie, 2017, în cadrul mecanismului Evaluării Periodice Universale (Universal Periodic Review – UPR) a României, Centrul de Resurse Juridice a transmis o contribuție privind situația drepturilor persoanelor cu dizabilități mintale instituționalizate din România. Citiți contribuția în EN aici.

UPR este un mecanism al ONU în care statele sunt principalii actori și care constă în evaluarea periodică, sub auspiciile Consiliului Drepturilor Omului al ONU, a situației drepturilor omului din fiecare stat în parte. România a fost evaluată a doua oară în anul 2013, iar CRJ a participat și la această evaluare (detalii la: România raportează la ONU ”mărețele realizări” privitoare la drepturile omului). Cea de-a treia evaluare României va avea loc în cadrul celei de-a 29-a sesiune a Grupului de Lucru UPR, în lunile ianuarie-februarie 2018.


Mai multe detalii despre UPR găsiți pe pagina UN Human Rights Office of the High Commissioner, Universal Periodic Review, disponibilă la: http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/UPR/Pages/UPRMain.aspx

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann