CRJ vs Administraţia Prezidenţială

10.02.2010

​Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a cerut copii de pe toate filele completate de Administraţia Prezidenţială în cursul anului 2008 în Registrul Declaraţiilor de avere şi în Registrul Declaraţiilor de interese, conform modelului aprobat prin H.G. 175/2008 privind stabilirea modelelor Registrului Declaraţiilor de avere şi Registrului Declaraţiilor de interese (MoF nr. 138 din 22 februarie 2008). Totodată, CRJ a solicitat numele persoanei desemnate în baza art. 9, alin. 1 din Legea nr. 144/2007 şi copie de pe actul de numire.

Administraţia Prezidenţială a refuzat comunicarea acestor informaţii pe motiv că “sunt date personale”.  CRJ a chemat în instanţă Administraţia Prezidenţială, iar instanţa a admis în parte acţiunea. Astfel, instanţa a obligat Administraţia Prezidenţială să ofere următoarele informaţii:

– Copie de pe toate filele completate de Administraţia Prezidenţială în cursul anului 2008 în Registrul Declaraţiilor de Avere şi în Registrul Declaraţiilor de Interese, conform modelului aprobat prin HG 175/ 2008 privind stabilirea modelelor Registrului Declaraţiilor de Avere şi Registrul Declaraţiilor de Interese (MoF nr. 138 din 22 Februarie 2008);

– Numele persoanei desemnate în baza art. 9, alin. 1 din legea nr. 144/ 2007 şi copie de pe actul de numire.

De asemenea, instanţa a respins cererea CRJ de obţinere de daune morale şi penalităţi pe zi de întârziere pentru comunicarea informaţiilor solicitate, ca fiind neîntemeiată.

În recursul declarat de Administrația Prezidențială instanța a hotărât să mențină hotărârea instanței de fond. Administrația Prezidențială a comunicat toate informațiile solicitate.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann