Evenimente CRJ 2006

Silver Award for Excellence in PR
Bucuresti, 6 noiembrie 2006 – In urma nominalizarii la categoria „Campanii non-comerciale” la cea de-a patra editie a Galei Excelentei in Comunicare, Centrul de Resurse Juridice a obtinut Silver Award for Excellence pentru campania „Pledoarie pentru Demnitate”. Campania a fost derulata in perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2005 si a avut ca scop promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale aflate in institutii, atat prin constientizarea societatii privind problemele/drepturile acestor persoane, cat si prin cresterea competentelor profesionale cu privire la drepturile fundamentale ale omului la nivelul personalului medico-social din Centrele de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica. Campania a fost realizata cu sprijinul financiar al Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Handicap (ANPH) si a avut ca partener media Societatea Romana de Televiziune – TVR1.

Colectarea de date în domeniul combaterii discriminarii
Pe data de 20 Octombrie 2006 a avut loc seminarul international organizat de Centrul European de Monitorizare a Rasismului si Xenofobiei in parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice, Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala si Asociatia ACCEPT si intitulat: „Colectarea de date in domeniul combaterii discriminarii – Masuri practice de luat la nivel national in domeniul educatiei, violentei si infractiunilor cu motivatie rasista, organului national antidiscriminare”. Agenda

CRJ, marele castigator al Galei Societatii Civile, editia 2006
Bucuresti, 19 mai 2006 – In cadrul Galei Societatii Civile, editia 2006, Centrul de Resurse Juridice a obtinut trei premii pentru programele desfasurate in anul 2005. La sectiunea “Apararea drepturilor individuale/colective”, CRJ a obtinut premiul pentru proiectul “Pledoarie pentru Demnitate”, iar la sectiunea “Comportament civic si participare publica”, CRJ a obtinut premiul pentru proiectul “Conflictele de Interese si Integritatea Publica”. De asemenea, pentru acelasi proiect, CRJ a obtinut si Marele Premiu al juriului. Multumiri intregii echipe a CRJ si tuturor colaboratorilor care au ajutat la buna desfasurare a proiectelor.

Cogito Ergo Sum!
Bucuresti, 6 aprilie 2006 – Dupa 16 ani de la caderea unui sistem totalitar in Romania, reforma in educatie continua sa fie lipsita de coerenta si continuitate. Nu exista un proiect pe termen lung, iar la nivel de implementare, persista atitudinile si reflexele din perioada comunista. In acest context, schimbarea de mentalitate, un termen atat de des vehiculat atunci cand se vorbeste de tranzitie si reforma, va continua sa intarzie daca nu se va petrece o reforma reala a educatiei care sa puna elevul ca si individ in centrul atentiei.