Întâlniri Grupuri de Lucru Permanente

30.08.2009

Întâlniri ale Grupurilor de Lucru Permanente din cadrul reţelei „Integritate şi Buna Guvernare

Accesul la informaţii, îmbunătăţirea politicilor publice, simplificarea legislaţiei şi prevenirea corupţiei au fost principalele teme dezbătute de reprezentanţii ONG-urilor locale şi ai Centrului de Resurse Juridice, cu prilejul reuniunii Grupurilor de Lucru Permanente (GPL) de la Constanţa (21-23 august) şi Brasov (28-30 august). Întâlnirile s-au derulat în cadrul proiectului „Integritate şi buna guvernare”, ce are ca scop crearea unei reţele naţionale de organizaţii neguvernamentale active în domeniul integrităţii şi bunei guvernări.

Participanţii au prezentat activităţile şi modul de funcţionare al Grupurilor de Integritate Locală – structuri locale formate din ONG-uri, instituţii de educaţie, organizaţii de sprijin pentru afaceri şi autorităţi publice, cu rol în a aplica strategia şi planul de acţiune al reţelei „Integritate şi buna guvernare”, de dezvoltare a comunităţilor. Totodată, a fost discutată structura raportului de monitorizare a instituţiilor din domeniul combaterii şi prevenirii a corupţiei (inclusiv monitorizarea Strategiei 2008-2010) şi a fost alcătuit un plan de lucru pentru viitor.

Grupurile de Lucru Permanente au rolul de a monitoriza, de a urmării de la nivel central evoluţiile din teritoriu şi de a susţine puncte de vedere şi propuneri. Rapoartele realizate în cadrul acestor grupuri vor fi diseminate autorităţilor publice şi ONG-urilor din domeniul politicilor publice şi vor fi publicate pe pagina de Internet a reţelei: www.guvernmaibun.ro.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann