Invitație: Conferința Internațională POATE JUSTIȚIA SĂ FIE PRIETENOASĂ CU COPIII?

Conferința Internațională POATE JUSTIȚIA SĂ FIE PRIETENOASĂ CU COPIII? ACCESUL LA JUSTIȚIA PENALĂ PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI INTELECTUALE ȘI PSIHOSOCIALE. Perspective internaționale.

Organizată în cadrul proiectului Justiție Prietenoasă pentru Copii Dezvoltarea conceptului de practice în instanțe, finanțat de programul UE REC 2014-2020 / 878552 – CFJ-DCSCP

București, 09 Decembrie, Webinar
13.00 – 17.30 EET

Centrului de Resurse Juridice România, Fundației Validity, Centrului Bulgar pentru Legislație Nonprofit și PRISM Impresa Sociale s.r.l Italia, avem plăcerea să vă invităm la webinarul ce precede Conferinței Internaționale, parte a unei serii de Conferințe Internaționale despre Justiția Prietenoasă pentru Copii, axat pe copiii cu dizabilități – care va avea loc în primăvară la București. Acest webinar internațională preconferință este al treilea dintr-o serie de conferințe privind justiția prietenoasă copiilor pentru copii victim și copii suspecți sau acuzați de comiterea unei infracțiuni care au dizabilități intelectuale, sunt neacompaniați sau lipsiți de ocrotirea părintească. Este organizat în cadrul proiectului Justiție Prietenoasă pentru Copii : Dezvoltarea conceptului de practice în instanțe. Webinarul se va desfășura online la București pe 09 Decembrie 2021. Sesiunile din primăvară vor fi accesibile în persoană participanților români și internaționali.

Proiectul CFJ-DCSCP urmărește să ajute copiii să fie mai bine înțeleși, în siguranță și confortabili să discute atunci când iau contact cu sistemul de justiție penală. Copiii-victimă ai unei infracțiuni și copiii acuzați de încălcarea legii au nevoie de sprijin efectiv. Insă, în multe țări, ei se simt speriați și ignorați atunci când discută cu profesioniști din sistemul de justiție penală. De aceea evaluările individuale sunt atât de importante, pentru a se putea asigura adoptarea măsurilor adecvate pentru a promova parciparea copiilor în procedurile penale.

Scopul Webinarului ce precede Conferința Internațională este de a discuta activitățile proiectului în România și, mai specific, dacă este posibil să se asigure în Europa o abordare incluzivă, participativă și prietenoasă copiilor în cadrul procedurilor legale, ce îi privesc? Cum poate justiția să devină accesibilă și participativă pentru copiii cu dizabilități intelectuale și psihosociale? Care sunt barierele pentru ca evaluarea individuală să devină un instrument eficient? Acest Webinar va fi, de asemenea, dedicate prezentării stării actuale de bunăstare a copiilor cu dizabilități și contextului  local din România

Copiii vizați de activitățile proiectului sunt copii cu dizabilități intelectuale, minorii neînsoțiți, copii fără îngrijire părintească. Profesioniștii vizați de proiect sunt cei din domeniul juridic, asistenții sociali și psihologii. Proiectul este implementat de un consorțium european de ONG-uri, condus de Fundația Validity.

Programul Conferinței este accesibil AICI.
Conferința va începe pe 09 Decembrie la ora 13:00 P.M. EET și se va termina la ora  17:30 P.M. EET.  Cea de-a doua parte a Conferinței va avea loc la București în primăvara anului viitor, iar data urmează să fie anunțată.

Limbile evenimentului: Limba de bază pentru conferință va fi Engleza. Organizatorii vor asigura traducerea din limba engleză în limba Româna și interpretare în limbaj mimico-gestual.

Participarea: Vă rugăm să vă confirmați participarea completând  formularul de înregistrare online până cel târziu 8 Decembrie 2021. În cazul în care aveți întrebări suplimentare, vă rugăm nu ezitați să ne contactați pe adresa office@crj.ro .

Alăturați-vă nouă și fiți parte la discuție!
Vă așteptăm cu drag la Conferință!

Georgiana Pascu,
CRJ Manager de Program

REGISTER NOW