Peste 400 de cetăţeni au fost informaţi despre cum s-au cheltuit banii la Primăria Sectorului 6

În perioada 14 – 20 martie 2016, Centrul  de Resurse Juridice (CRJ) şi Funky Citizens au organizat o campanie de informare în Piaţa Drumul Taberei (Moghioroş) cu privire la execuţia bugetară pentru anul 2014.  În cadrul campaniei, 15 voluntari au stat de vorbă cu peste 400 de cetăţeni cărora le-a fost prezentată execuţia bugetară a Sectorului 6 pentru anul 2014.

Principalele probleme identificate de cetăţeni au fost gropile din trotuare şi străzile laterale, lipsa curăţeniei pe străzi şi în locurile publice, percepţie accentuată de lucrările de extindere a reţelei de metrou, lipsa spaţiilor verzi şi numărul insuficient de bănci în parcuri (în special în Parcul Drumul Taberei), blocuri aflate în stare de degradare. Printre solicitările cetăţenilor s-au numărat transformarea cinematografului Favorit în centru cultural, reabilitarea pieţiei Drumul Taberei, construcţia unui teatru şi a unui spital în Sectorul 6, piste de biciclete decente şi sigure. Cetăţenii reclamă nevoia unei administraţii locale mai apropiate de locuitorii sectorului, îmbunătăţirea transparenţei şi a consultării în procesul de luare a deciziilor.

Solicitările cetăţenilor şi propunerile societăţii civile pentru creşterea transparenţei şi a consultării vor fi dezbătute în cadrul mesei rotunde „Transparenţa bugetară şi implicarea cetăţenilor în monitorizarea şi evaluarea serviciilor publice. Studiu de caz: Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti”, în data de 29 martie 2016, ora 9.30, la Hotel Novotel, Bucureşti.

Consolidarea transparenţei administraţiei publice locale include publicarea de date deschise (open data), prezentarea în format prietenos şi dezbaterea anuală a execuţiei bugetare, organizarea periodică de întâlniri cu cetăţenii, e-administrare etc.

Centrul  de Resurse Juridice (CRJ) şi Funky Citizens continuă campania de informare simultan în Cluj-Napoca şi Iaşi, în perioada 4-10 aprilie 2016.

Broşura privind Sectorul 6 Bucureşti poate fi descărcată şi electronic pe de pagina CRJ: https://www.crj.ro/wp-content/uploads/2016/02/Cum s-au cheltuit banii in 2014 la Primaria Sectorului 6

Detalii despre campaniile de informare găsiţi la adresa: www.facebook.com/crjro/

Evenimentul face parte din proiectul „Transparență și integritate în gestionarea bugetelor locale”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru detalii accesați www.fondong.fdsc.ro.

Contact:

Radu Nicolae

Coordonator programe

Tel: 0720 535 029

 

Raport de monitorizare Primaria Sector 6

Raport Primaria Sector 6