Conferința internațională POATE FI JUSTIȚIA PRIETENOASĂ CU COPIII? – Invitație de participare.

15.06.2021

INVITAȚIE

la Conferința Internațională POATE FI JUSTIȚIA PRIETENOASĂ CU COPIII?PERSPECTIVA INTERNAȚIONALĂ ȘI NAȚIONALĂ organizată în cadrul proiectului Justiție Prietenoasă pentru Copii: Dezvoltarea conceptului de practice în instanțe, finanțat de programul UE REC 2014-2020

📌 Sofia, 30 Iunie, 1 Iulie și 2 Iulie 2021, on-line și off-line / 11.00 – 17.30 EET

Centrul Bulgar pentru Legislație Nonprofit, Fundația Validity, PRISM Italia și Centrul de Resurse Juridice România au plăcerea de a vă invita la Conferința Internațională privind Justiția Prietenoasă pentru Copii. Această conferință internațională este prima dintr-o serie de Conferințe despre Justiția Prietenoasă pentru Copii, pentru cei ce au fost victime sau suspectați ori acuzați de săvârșirea unei infracțiuni și care au dizabilități intelectuale, sunt neînsoțiți sau lipsiți de îngrijirea părintească.

Scopul Conferinței Internaționale este de a discuta rezultatele activității partenerilor în Bulgaria, Italia și România, și, în special, dacă este posibil, în Europa, să se asigure o abordare incluzivă, participativă și prietenoasă copilului în cadrul procedurilor legale, ce îi privesc? Care sunt barierele și prejudecățile care ne împiedică să raportăm progresul? Care este perspectiva în domeniu? Acest eveniment de 3 zile va fi, de asemenea, dedicat prezentării nivelului de transpunere și implementare a celor două directive UE : Directiva (UE) 2016/800 și Directiva 9UE) 2012/29, precum și constatările privind practicile actuale din cele 3 țări – Bulgaria, Italia și România.

Copiii vizați de activitățile proiectului sunt copii cu dizabilități intelectuale, minorii neînsoțiți, copii fără îngrijire părintească. Profesioniștii vizați de proiect sunt cei din domeniul juridic, asistenții sociali și psihologii. Proiectul este implementat de un consorțiu european de ONG-uri, condus de Fundația Validity.

Proiectul CFJ-DCSCP urmărește să ajute copiii să fie mai bine înțeleși, în siguranță și confortabili să discute atunci când iau contact cu sistemul de justiție penală. Copiii-victimă ai unei infracțiuni și copiii acuzați de încălcarea legii au nevoie de sprijin efectiv. Însă, în multe țări, ei se simt speriați și ignorați atunci când discută cu profesioniști din sistemul de justiție penală. De aceea evaluările individuale sunt atât de importante, pentru a se putea asigura adoptarea măsurilor adecvate pentru a promova participarea copiilor în procedurile penale.

Conferința este organizată în cadrul proiectului Justiție Prietenoasă pentru Copii : Dezvoltarea conceptului de practice în instanțe. Aceasta se va desfășura online, în Sofia, între 30 Iunie și 1-2 Iulie, 2021. Sesiune din 2 Iulie vor fi accesibile atât online, cât și față în față pentru participanții din Bulgaria.

📌 Programul Conferinței este disponibil AICI.
Conferința va începe pe 30 Iunie la ora 11:00 A.M. EET și se va termina pe 2 Iulie la 17:30 P.M. EET. Ne-am bucura foarte mult dacă v-ați putea alătura evenimentului și dacă ați putea să participați la Sesiunea a 3-a. Obiectivul acestei sesiuni este de a discuta perspectivele profesioniștilor în cee ace privește drepturile copiilor în sistemul de justiție. Suntem convinși că participarea dumneavoastră va avea un impact important asupra rezultatelor conferinței.

🇬🇧 Limbile evenimentului:
Limba de bază pentru conferință va fi Engleza. Organizatorii vor asigura traducerea din limba engleză în limba bulgară, română și italiană.

📌 Participarea:
Vă rugăm să vă confirmați participarea completând formularul de înregistrare online până cel târziu 24 Iunie 2021.


În cazul în care aveți întrebări suplimentare, vă rugăm nu ezitați să ne contactați pe adresa gpascu@crj.ro și oana.dodu@crj.ro .

Georgiana Pascu,
CRJ Manager de Program
Oana Dodu,
Asistent de Program


Acest proiect este cofinanțat de Programul Uniunii Europene pentru Drepturi, Egalitate și Cetățenie (2014-2020).

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann