Află despre „Lagărele de lângă tine” și ia atitudine! Pe 22 și 23 mai, la Mall Coresi din Brașov

Pe 22 și 23 mai 2015, Centrul de Resurse Juridice aduce campania „Lagărele de lângă tine”, ce promovează drepturile persoanelor cu dizabilități mintale închise în instituțiile statului, la Mall Coresi, din Brașov.

Știai că numai între 2011 și 2014 au murit 1.500 de copii și adulți instituționalizați? Iată harta deceselor. Vino și transmite un mesaj de susținere pentru drepturile acestor persoane aflate la mâna autorităților, izolate de restul societății și a căror stare se degradează zi de zi, sub „protecția” statului.

Timp de 2 zile ai ocazia să vezi cu ochii tăi peste 120 de fotografii ce documentează viața celor 25.000 de copii și tineri cu dizabilități mintale închiși în instituțiile statului, în cadrul unei instalații foto special concepute pentru a reda atmosfera de izolare în care aceștia trăiesc.

Cum îi putem ajuta?

  • Semnează petiția pentru adoptarea unui proiect de lege care poate preveni abuzurile asupra acestor copii și tineri abandonați de societate și ascunși de autorități și care le poate oferi șansa de a se plânge de tratamentele degradante la care sunt supuși. Peste 3.500 de cetățeni au semnat deja;
  • Apoi trimite o carte poștală politicienilor și arată-le cum e viața în aceste centre și de ce trebuie să susțină adoptarea proiectului de lege;
  • Participă vineri de la ora 15:00 la dezbaterea „În ce măsură sunt respectate drepturile persoanelor cu dizabilități mintale închise în instituțiile statului?”

Dacă ți-am trezit interesul, te așteptăm vineri și sâmbătă, 22 și 23 mai, între 10:00 și 19:00, la zona Food Court din curtea Mall-ului Coresi, de pe strada Zaharia Stancu 1, din Brașov.

Alătură-te evenimentului pe facebook.

Află mai multe:

 Instalația foto a fost concepută special pentru acest proiect de arhitecții de la www.syaa.ro.

„Lagărele de lângă tine” este un proiect inițiat de Centrul de Resurse Juridice și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru detalii accesați www.fondong.fdsc.ro.