Investigații jurnalistice

Centrul de Resurse Juridice a oferit granturi pentru jurnaliști în scopul publicării unor materiale de investigație despre felul în care sunt respectate drepturile persoanelor cu dizabilități mintale instituționalizate. Granturile au fost oferite în urma unui concurs de aplicații. Pe parcursul investigațiilor, CRJ a pus la dispoziție toate informațiile și expertiza pe care o deține în acest domeniu, inclusiv printr-o o sesiune de „formare” organizată în luna februarie 2015, cu scopul de împărtăși jurnaliștilor experiența CRJ în monitorizarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități mintale închise în instituțiile statului.

El, Dănuț: lângă noi, departe – Roxana Stănescu, Hermannstädter Zeitung

Unul dintre cei implicați în dezastrul „Morții nimănui” de la Breaza și-a făcut un business identic lângă București – Ovidiu Vanghele, Centrul de Investigații Media

Dana Gârbovan: „Magistraţii trebuie să primească training special în privinţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale“ – Ioana Lupea, jurnalist și blogger Adevărul

În ”depozitele de oameni,” legea se joacă de-a viața și moartea – Andra Matzal, Think Outside the Box

Amintirea unor morţi: Poiana Mare, 2004. Datoria Senatului României (I) – Ioana Lupea, jurnalist și blogger Adevărul

Pastile pentru copii speciali – Oana Moisil, Casa Jurnalistului

Oamenii nimănui | România furată – Ana Poenariu, Digi24

„Lagărele de lângă tine” este un proiect inițiat de Centrul de Resurse Juridice și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru detalii accesați www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009–2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor proiectului.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.