CONFERINȚĂ ONLINE: participare egală și drepturi procesuale echitabile în cauzele penale pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale

Luni, 17 iunie, între orele 10.45 și 15.00, va avea loc conferința europeană „Accesul la justiție” organizată de Plena inclusion ca final al proiectului Enable.
Proiectul Enable reunește organizații din 8 țări europene care luptă pentru o participare egală și drepturi de proces echitabil în cauzele penale pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale.

Subiecte:

  • Povești ale persoanelor cu dizabilități cu privire la experiența lor de interacțiune cu sistemul de justiție penală: perspectivele unei victime a infracțiunii și perspectivele unui fost inculpat.
  • Prezentare: „Accesul la justiție pentru persoanele cu dizabilități. Obstacole și practici promițătoare”. Wilson Macharia, expert în drepturile persoanelor cu dizabilități (și persoană cu dizabilități), Comisia Internațională a Juriștilor.
  • Discuții privind evaluarea conformă cu CDPD a nevoilor de adaptare procedurală în cadrul procedurilor penale (cu accent pe inculpați, dar ținând cont și de nevoile similare ale victimelor și martorilor).
  • Discuții privind practicile promițătoare în ceea ce privește furnizarea de adaptări procedurale.
  • Discuții privind consecințele practice negative ale „insanity defence”, alternativele existente și eventuale căi de urmat.

Evenimetul beneficiază de traducere în engleză și spaniolă.
Interpretare în limbajul internațional al semnelor, disponibilă în conexiunea online.

Cum puteți participa?
Trebuie să vă înregistrați pentru a participa la eveniment.
Puteți participa la eveniment:

În persoană. La sediul GMP.
Strada Orense nr. 34 din Madrid.
On-line, conectându-vă prin Zoom.

Faceți clic pe buton și completați formularul pentru a vă alătura.

Agenda evenimentului:

Proiect derulat de:

Denumirea completă a proiectului

Facilitarea incluziunii și a accesului la justiție pentru suspecții și inculpații cu dizabilități intelectuale și psihosociale (101056701 – ENABLE – JUST-2021-JACC).

Acest proiect este cofinanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă numai ale autorului (autorilor) și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.