21 martie 2014: Conferință tematică „D.A.R.E – Demnitate, Acces, Respect, Educație. Îndrăznește să lupți pentru DREPTURILE lor!”

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană și Centrul de Resurse Juridice au deosebita plăcere de a vă invita la Conferința tematică „D.A.R.E – Demnitate, Acces, Respect, Educație. Îndrăznește să lupți pentru DREPTURILE lor!” ce va avea loc vineri, 21 martie 2014, la Biblioteca Națională a României, în Sala Mircea Vulcănescu, începând cu orele 10:00. 

Conferința este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down, în cadrul demersului mai larg al organizatorilor de a promova drepturile copiilor cu dizabilități.

Scopulconferinței este acela de a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de protecție juridică a copiilor cu dizabilități ale căror drepturi sunt masiv încălcate la nivelul societății românești.

Organizatorii vor prezenta invitaților o serie de instrumente utile în mecanismul de protecție a drepturilor copiilor cu dizabilități, cu accent pe linia accesului la educație și la justiție, arătând particularitățile vulnerabilității copiilor cu dizabilități din perspectiva drepturilor omului. De asemenea, vom prezenta cazuri concrete de încălcare a drepturilor unor copii cu dizabilități și remediile legale utilizate.

Evenimentul se adresează juriștilor, magistraților, reprezentanților mediului universitar și tuturor practicienilor care pot contribui la protecția drepturilor copiilor cu dizabilități. De asemenea, la conferință vor participa studenți în drept de la o serie de facultăți din București.

”Prin acest demers ne dorim să deschidem calea dialogului cu actorii direct implicati în protecția juridică a drepturilor copiilor cu dizabilități. În contextul în care copiii cu dizabilități din România și părinții acestora se confruntă la scară largă cu situații de abuzuri, discriminări și încălcări ale drepturilor lor, există o nevoie acută de protecție juridică. Avem nevoie de practicieni, de juriști și viitori avocați și magistrați pregătiți să înțeleagă natura vulnerabilităților copiilor nostri. Avem nevoie de precedente sonore. Avem nevoie de profesioniști care înțeleg și îndrăznesc să lupte pentru drepturile lor!”,  declară Mădălina TURZA, președinte CEDCD.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să confirme participarea la  madalina.turza@cedcd.ro sau0737545955, până joi, 20 martie 2014.

Biblioteca Naționala a României: Bucureşti, Bd.Unirii nr.22, sector 3, Parter.