Evenimente

Întalniri informale cu tineri în care am discutăm despre:

Selecție materiale jurnalistice

CRJ lansează un apel pentru realizare de materiale care combat sau informează despre discursul instigator la ură sau care promovează antidiscriminarea, în general sau specific, față de un grup vulnerabil la discriminare sau altul.

Apelul se adresează jurnaliștilor, bloggeri, vloggeri și/ sau social media influencer-ilor. În funcție de specificul activității celor care aplică, materialul poate fi unul scris sau vizual, sub formă audio sau video sau altă formă.

Perioada de aplicare: 19 august – 19 septembrie 2022

Vor fi selectate 5 (cinci) concepte/materiale dintre cele propuse, iar aplicanții selectați vor fi anunțați până la data de 25 septembrie.

Concurs de creare mesaje de drepturile omului, adresat tinerilor

Vrei să contribui la o schimbare? Susții drepturile omului, dar nu știi cum să te implici? Dacă ai până în 26 de ani și vrei să-ți faci vocea auzită, te invităm să aplici la concursul „No Hate speech” printr-un material care să transmită un mesaj de anti-discriminare sau de combatere a discursului de ură.

Materialele înscrise în concurs pot avea orice formă: articol, testimonial, grafică, ilustrație, scurt video etc.

Termen limită de înscriere: 20 octombrie 2022. Te rugăm să ne trimiți și o scurtă scrisoare (maxim o pagină) în care ne spui ceva despre tine, de ce te interesează subiectul și datele de contact. Acestea vor fi trimise la cezara.david@crj.ro.

Cele mai bune opt materiale vor fi premiate cu accesorii/ periferice IT (tu alegi; pot fi căști, boxe calculator, tabletă grafică etc) în valoare de 125 de Euro/ premiu