Materiale tineri

S-a încheiat concursul “No hate speech”!

Centrul de Resurse Juridice a invitat tinerii care ne urmăresc pe social media să se implice în lupta împotriva discriminării și să participe la concurs cu un material care să transmită un mesaj de anti-discriminare sau de combatere a discursului de ură.

Discursul instigator la ură rămâne o problemă de interes major pentru drepturile omului în Europa și, implicit, în România. Pe lângă resursele create la nivel organizațional, ne-am dorit să aducem în prim plan voci noi, dornice să implementeze o schimbare prin materiale noi pentru a preveni, contracara și produce narațiuni alternative la discursul instigator la ură.  

Au aplicat tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, iar materialele înscrise au luat forma ilustratiilor digitale, a poeziilor, eseurilor și materialelor video. Participanții și-au dorit să abordeze teme ca discriminarea romilor, a femeilor, discursul urii în mediul online, discriminarea în învățământ etc.

Urmare a jurizării materialelor înscrise, de către o comisie formată dintr-un expert antidiscriminare și doi experți de comunicare, 10 dintre acestea au fost selectate pentru a fi premiate.

Considerăm că acesta este un pas important în a aduce cât mai multe voci in discuție! Felicitări tuturor celor care au ales să se implice în această inițiativă!

Vezi toate materialele aici
https://www.crj.ro/wp-content/uploads/2022/11/Daniel-Barsan-Cel-mai-frumos-tablou.pdf


https://youtu.be/OlM3hruEQ-Q

https://www.crj.ro/wp-content/uploads/2022/11/Nisipeanu-Adina-Stefania.pdf

https://youtu.be/ADEkqb0mMUkhttps://www.crj.ro/wp-content/uploads/2022/11/Stefan-Eduard-Poraicu-No-more-hate.pdf