Noutăți
GHID DE REFERINȚĂ în materia dizabilității: orientări practice
Statul lasă din nou garda jos și dă derogare pe viața beneficiarilor din azile
Vara asta, fii erou pentru un copil cu dizabilități!
Angajăm manager de proiect pentru proiecte în domeniul antidiscriminării
Segregarea școlară a romilor în România
CONFERINȚĂ ONLINE: participare egală și drepturi procesuale echitabile în cauzele penale pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale
România adoptă Planul Național de Acțiune, la 10 ani după hotărârea CRJ în numele Valentin Câmpeanu împotriva României
Studiu referitor la hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în materia drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihice
Valentin Câmpeanu c. România
Pe 17 iulie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat definitiv România în Cazul Centrul de Resurse Juridice în numele lui Valentin Câmpeanu împotriva României.
Materiale informative pentru combaterea discursului urii/ Deconstruire de mituri
Materialele prezentate în articol au fost realizate cu scopul de a sprijini prevenirea și combaterea discursului urii în România, prin oferirea unui instrument de deconstruire de prejudecăți față de anumite minorități și grupuri vulnerabile la discriminare. Citește-le aici.
Publicaţii şi rapoarte
Activitatea CRJ centralizată în secţiunea dedicată publicaţiilor şi rapoartelor la care lucrăm din domeniile: Antidiscriminare, Integritate publică, Pledoarie pentru demnitate etc.
Cursuri, ateliere, dezbateri
Organizăm cursuri de formare, ateliere, webinarii, dezbateri pentru profesioniști, organizații, beneficiari, în domeniile protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități și a discriminării.
Implică-te
Dacă ești o persoană proactivă, cu un interes crescut pentru drepturile omului și dorință de dezvoltare personală și profesională, te așteptăm în echipa noastră!
Ghid de referință în materia dizabilității
Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a publicat un Ghid de referință în materia dizabilității: Orientări practice privind creșterea accesibilității procedurilor judiciare pentru participanții cu dizabilități intelectuale și psihosociale. Scopul acestui ghid este de a informa actorii din justiție penală și alte părți interesate relevante din România cu privire la cele mai bune practici pentru a asigura participarea efectivă a suspecților și inculpaților cu dizabilități intelectuale și psihosociale în cadrul procedurilor penale.