Noutăți
Dezbatere: Dreptul la locuire ca drept fundamental
De ce să vezi „Eu sunt Luli”, Teatrul Odeon?
Eu sunt LULI – cronică în Tribuna, de Claudiu Groza
„Am tradus din română în română” – cum s-a încheiat cursul pentru intermediari în instanță
Vouchere destinate victimelor infracțiunii
CRJ angajează Consilier Juridic/Jurist!
„Monitorizarea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități și ale vârstnicilor” – dezbatere
Devino intermediar – curs de formare cu posiblitate de contractare pentru psihologi și psihopedagogi
Valentin Câmpeanu c. România
Pe 17 iulie 2014, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat definitiv România în Cazul Centrul de Resurse Juridice în numele lui Valentin Câmpeanu împotriva României.
Materiale informative pentru combaterea discursului urii/ Deconstruire de mituri
Materialele prezentate în articol au fost realizate cu scopul de a sprijini prevenirea și combaterea discursului urii în România, prin oferirea unui instrument de deconstruire de prejudecăți față de anumite minorități și grupuri vulnerabile la discriminare. Citește-le aici.
Publicaţii şi rapoarte
Activitatea CRJ centralizată în secţiunea dedicată publicaţiilor şi rapoartelor la care lucrăm din domeniile: Antidiscriminare, Integritate publică, Pledoarie pentru demnitate etc.
Cursuri, ateliere, dezbateri
Organizăm cursuri de formare, ateliere, webinarii, dezbateri pentru profesioniști, organizații, beneficiari, în domeniile protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități și a discriminării.
Implică-te
Dacă ești o persoană proactivă, cu un interes crescut pentru drepturile omului și dorință de dezvoltare personală și profesională, te așteptăm în echipa noastră!
Cercetare la nivel național
Centrul de Resurse Juridice (CRJ) lansează cercetarea privind barierele cu care se confruntă suspecții și inculpații cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale în sistemul de justiție penală în România. Abordarea metodologică a combinat cercetarea documentară și munca de teren (interviuri). Cercetarea documentară a implicat identificarea și analiza documentaţiei relevante (de exemplu, legislaţia naţională, politici, strategii, rapoarte, statistici) privind furnizarea de adaptări rezonabile și procedurale în sistemul de justiţie pentru persoanele cu dizabilităţi.