Asigurarea protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale aflate în situații de risc. Pledoarie pentru dreptul la sănătate şi la viață independentă.

Proiectul urmărește îmbunătățirea cadrului legal și instituțional privind protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale și dreptul acestora de a trăi independent în comunitate; Îmbunătățirea respectului pentru dreptul la sănătate pentru grupurile cele mai vulnerabile, persoane cu dizabilități intelectuale și psihosociale (persoane care trăiesc în instituții, private de libertate sau în mediul rural, izolat); Dezvoltarea capacității actorilor publici din administrație, justiție și societate civilă de a acționa pentru protecția drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilități.
Citește mai mult…

ULTIMELE NOUTĂȚI

UNDE SUNT BANII EUROPENI PENTRU DEZINSTITUȚIONALIZARE? 25.10.2021 - Se observă cu ușurință o practică la indigo: dezinstituționalizarea pe bani europeni în România înseamnă bani mulți pentru construcții, multe amplasate la marginea sau în exteriorul comunității, forme de segregare mai puțin aglomerate sau mucegăite, dar care nu sunt nici pe departe un pas spre facilitarea accesului la viață independentă. 
Cum răspunzi când nu vrei să răspunzi… 22.09.2021 - Dacă am ajuns să cerem ministrului / primului-ministru în instanță minuta unei întruniri la care am participat, în calitate de membri ai Comitetului POIDS (Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială), vă imaginați cum poate societatea civilă să contribuie în mod real la toate aceste consultări, făcute doar pentru a bifa niște pași procedurali… Context: Centrul […]
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann