„Stop discriminării împotriva oamenilor cu dizabilităţi mentale”

Scopuri:

Principalul obiectiv al acestui proiect constă în implicarea pro-activă în vederea îmbunătăţirii vieţii adulţilor cu disabilităţi mentale, promovarea drepturilor omului stipulate la Conevnţia Naţiunilor Unite a Drepturilor Omului cu Disabilităţi, în special competenâele legale şi de angajare. Obiectivul proiectului urmăreşte cu success atât priorităţile CEE TRUST în Solidaritate în Viaţa Socială, cât şi, prin parteneriatul strategic al celor 3 organizaţii, să promoveze drepturile omului cu disabilităţi – pătura grav dezavantajată şi marginalizată a României.

 

Obiective:

  1. Să prezinte o evaluare riguroasă, la nivel naţional, privind situaţia actuală a persoanelor cu disabilităţi din România, persoane ce beneficiază de asistenţă socială.
  2. Să prezinte o evaluare riguroasă, la nivel naţional, privind rata de integrare în câmpul muncii a persoanelor cu disabilităţi din România, persoane ce beneficiază de asistenţă socială.
  3. Să prezinte, în baza unui raţionament specific, o variantă a reformei sistemului de asistenţă socială din România.
  4. Să sporească atenţia şi importanţa acordată art. 12 privind capacităţile legale din Convenţia Naţiunilor Unite.
  5. Să susţină, prin toate mijloacele întelese, schimbarea Codului Muncii în vigoare, în vederea respectării dreptului la angajare al persoanelor cu disabilităţi mentale.

Aplicant: Fundaţia „Pentru Voi”

Parteneri de implementare:   Centrul de Resurse Juridice (CRJ), România

Institutul pentru Politici Publice (IPP), România

Finanţator: CEE Trust

Bugetul total al proiectului: 10.300 USD (din care 2.000 USD, contribuţia Centrului de Resurse Juridice)

Realizari

Tutela – protectie sau obstacol