Proiecte încheiate

2019

VICATIS: Îmbunătățirea serviciilor de sprijin din perspectiva victimelor este un proiect transnațional finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Justiție/ Cerere de propuneri de proiecte JUST-JACC-VICT-AG-2016 pentru o mai bună implementare a Directivei UE nr.29/ 2012 de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea si protecția victimelor criminalității (Directiva Victimelor). Proiectul include și o pagină cu informații pentru victimele infracțiunilor.

Citește mai mult…

2018

eMore – Monitoring and Reporting Online Hate Speech in Europe

Ai fost vreodată victimă sau martor la o infracțiune motivată de ură (hate crime), discurs instigator la ură (hate speech) sau alte forme de discriminare?

Citește mai mult…

2017

Vizitează site-ul proiectului – www.educatiefaradiscriminare.ro

Conținutul manualelor influențează excluziunea și discriminarea în educație. Sunt realități importante despre minoritățile din România și contribuția lor la ceea ce este și înseamnă România pe care ar fi trebuit să le învătăm la școală și pe care nu le-am învățat. Și care nu se învață nici acum. Vrem ca drepturile omului, nediscriminarea, diversitatea, tratamentul egal și incluziunea să devină subiecte frecvente de discuție în relație cu sistemul educațional și vrem să fie incluse în manuale și în discursul părinților, al elevilor, al profesorilor. Ne dorim introducerea principiilor nediscriminării în conținuturi și valori transmise în școli, a practicilor educației incluzive și nediscriminatorii în actul educațional.

Citește  mai mult…

2016

Centrul de Resurse Juridice este partener în proiectul Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, proiect coordonat de ACTEDO – Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului, care are ca scop facilitarea accesului la justiție al grupurilor vulnerabile din România.

Citește mai mult…

2015

Creşterea capacităţii ONG-urilor şi a think-tank-urilor/centrelor de cercetare de a monitoriza şi a face advocacy, lucrând în coaliţie, pentru implementarea standardelor de drepturile omului în România prin utilizarea mecanismelor internaţionale de drepturile omului.

Citește mai mult…

2014

2013

2012

2009

2008

2007

2004

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann